Sjukhus i Sverige och deras funktioner

I Sverige har vi sju stora regionsjukhus samt omkring 70 läns- och länsdelssjukhus. På många sjukhus i Sverige bedrivs världsledande forskning inom sjukdomar och läkemedel. Sveriges sjukhus är moderna, säkra och i Sverige har vi en trygg sjukvårdsförsäkring om något inträffar.

Forskning på Karolinska sjukhuset

Karolinska sjukhuset ligger både i Huddinge och i Solna. I Solna har man nu byggt det nya, toppmoderna Nya Karolinska Solna (NKS) som ligger på Eugeniavägen 3. Nya Karolinska sjukhuset är med sina hela 330 000 kvadratmeter ett av Sveriges största moderna nybyggnadsprojekt genom tiderna. På Karolinska Institutet, Solnavägen 1, bedriver man världsledande forskning och är ett av Europas största medicinska universitet. Här har man kommit fram till banbrytande nya mediciner, nya behandlingsmetoder och upptäckten av nya sjukdomar. På Karolinska institutet har man bland annat år 2019 gjort en uppseendeväckande upptäckt. Ett nytt fynd är en ny skelettsjukdom upptäckt på Karolinska Institutet och det kan innebära nya behandlingsmetoder. Det är den kvinnliga biträdande överläkaren Giedre Grigelioniene som står bakom denna unika och nya upptäckt. Tack vare upptäckten kan många feldiagnostiserade patienter äntligen få svar. En annan ny upptäckt och forskning visar att CAAX-proteiner står bakom många sjukdomar som cancer, reumatism, för snabbt åldrande eller bidrar till hjärtkärlsjukdom. Att ta hand om sin hälsa är viktigt för att må bra. Ett av kroppens största organ är huden och det är mycket viktigt att vara mån om och ta hand om hela sin hud. Då kan man unna sig härliga produkter från Hudoteket som även har härliga behandlingar av ansikte, kropp eller hår.

Att operera sig på ett sjukhus

Utan sjukhus skulle många operationer aldrig kunna bli utförda och många skulle troligen dö i förtid. Tack vare operationsåtgärder kan man få en förbättring av ett hälsoproblem, eller till och med bot. Att få en operation utförd på kroppen, är en form av behandlingsmetod och det kan vara många bakomliggande orsaker som benbrott, avlägsnande av tumör, bypassoperation för hjärtat eller annat som måste opereras. Svenska sjukhus har ofta en trivsam miljö om man ligger inlagd på en avdelning och väntar på operation. Alla de större sjukhusen har fina, moderna rum och goda måltider, så att man som patient inte ska känna oro. Att opereras sig på ett svenskt sjukhus är en trygg upplevelse och personalen är kunnig och serviceinriktad. När man ligger inlagd på en avdelning och väntar på sin operation, brukar ofta de moderna rummen vara utrustade med TV, höj- och sänkbar säng samt en signalknapp om man behöver hjälp med något. Efter en operation och att man har varit nedsövd, brukar man alltid få ligga och vila på ett så kallat uppvak. Där har man ständigt personal omkring sig som kontrollerar puls, blodtryck och syre. På svenska sjukhus är man i tryggt förvar inför och efter en operation.

mh-elegance-lite