The Flying Doctors

1986 till 1993 sändes den välkända australiensiska dramaserien The Flying Doctors som på svenska översattes till “Dokorn kan komma”. Handlingen kretsar kring människorna som lever och verkar i närheten av läkarstationen i samhället Coopers Crossing. Piloter, sjuksköterskor och läkare hjälps åt att flyga ut till den Australiensiska bushen för att kunna hjälpa de människor som bor där.

Serien blev mycket populär och många känner igen kommunikationsradions käcka fraser “Victor Charlie Charlie” och “Mike Sierra Foxtrot”. Robert Grubb spelar den karismatiske och kunnige läkaren Geoffery “Geoff” Standish som förälskar sig i sjuksköterskan Katherine “Kate” Wellings som spelas av Leonore Smith. Piloten Sam Patterson som spelas av Peter O’Brien blev omåttligt populär bland damerna.

Serien karaktäriserades av dramatiska olyckor långt ute i obygden och inte sällan var avsnitten både spännande och intressanta. Det fanns också en naturlig trovärdighet i såväl dramatik som handling då allt kan hända i den australiensiska vildmarken och människors enda hopp är att förlita sig på de flygande läkarna. Handlingen speglade också verkligheten på det sättet att olyckor skedde med både flygplan och besättning som ibland ledde till dödsfall. Inte sällan var platserna svårtillgängliga och patienterna ifråga svårt skadade.

mh-elegance-lite