The Mob Doctor

“The Mob Doctor” är en amerikansk sjukhusserie som sändes mellan 2012-2013. Innehållet skiljer sig från hur andra serier inom genren brukar läggas upp. Unikt för den här serien är nämligen att huvudpersonen tvingas leva ett dubbelliv där hennes yrke är den enda gemensamma nämnaren.

Den skötsamma kirurgen dr Grace Devlin, som spelas av Jordana Spiro, har till och med ett intressant namn ur ett rent dramaturgiskt perspektiv och sammanfattar på ett både ypperligt och medvetet sätt de båda världarna som hon i hemlighet tvingas att foga samman. Dagtid arbetar den gode doktorn som kirurg på ett sjukhus i Chicago och på natten måste hon också ta hand om ärenden åt maffian närhelst de önskar. Hon arbetar hårt för att balansera sin medicinska karriär samtidigt som hon står i skuld till maffian som gör sitt yttersta för att se till att hon återgäldar till fullo.

Doktor Grace tvingas ta steget över till lagens skuggsida när hennes bror Nate (Jesse Lee Sopher) har dragit på sig så stora spelskulder att maffian hotar honom till livet. Hon måste nu stå till tjänst närhelst maffian behöver henne vilket bland annat inkluderar hemliga operationer och förstörandet av komprometterande bevis.

mh-elegance-lite