Nostalgi med Chicago Hope

De flesta sjukhusseriefantaster känner till Chicago Hope som sändes 1994 till 2000. Denna serie kan liksom Cityakuten räknas till föregångarna inom genren och även här finns en hel del av Hollywoods absoluta toppskikt. Handlingen kretsar i normal ordning kring det vardagliga livet på det fiktiva privatsjukhuset Chicago Hope där läkarna utför sitt dagliga arbete.

Serien blev känd för att vara väldigt dramatisk men med en känsla av både realism och värme. Karaktärerna har alla individuella sätt att hantera sina problem och sorger på och de har alla olika personligheter och temperament. Vidare är serien exceptionellt välskriven och operationsscenerna är både realistiska och trovärdiga vilket serieskaparna kan vara nöjda med. Chicago Hope kan med fördel ses om och förgylla någon av årets alla regniga dagar. I stjärngalleriet finner man bland annat Adam Arkin (dr Aaron Shutt) Mandy Patinkin (dr Jeffrey Geiger), Mark Harmon (dr Jack McNeil och Hector Elizondo (dr Phillips Watter).

I seriens början hamnar dr Geiger i trubbel med sjukhuskommittén efter att han har utfört en experimentell operation på en avliden patient och i nästa andetag hjälper han en kvinna som väntar på en hjärttransplantation genom att ge henne ett babianhjärta. Redan från början utkristalliseras de olika karaktärernas otvivelaktiga moral och starka vilja att bistå patienterna till varje pris. Finns det en möjlig väg att gå utan att för den skull kompromissa alltför mycket den egna värdegrunden kan man slå sig i backen på att läkarna på Chicago Hope kommer att hitta den, de gör verkligen allt.

Det finns en omsorg och en värme kollegorna emellan som också den tar sig vidare ut genom TV-rutan. Chicago Hope är nämligen ren och skär nostalgi.

mh-elegance-lite