Skärgårdsdoktorn på Saltö

Även Sverige har haft sin beskärda del av sjukhusserier och berättelsen om läkaren Johan Steen, hans dotter Wilma och livet på lilla Saltö i Stockholms skärgård har fängslat och roat miljoner mellan åren 1997-2000.

Samuel Fröler spelar rollen som Johan Steen som kommer till den lilla ön för att ta över svärfar Axel Holtmans klinik. Holtman blir dock både upprörd och missnöjd då han väntat sig att dottern Eva skulle komma. Hon är dock kvar i Afrika och Holtman får nöja sig med svärsonen och barnbarnet Wilma (Ebba Hultkvist).

Både Johan och Wilma får en ganska jobbig start då Wilma blir mobbad i skolan och patienterna ställer sig tveksamma till den nye doktorns behandlingar och ordinationer. Så fort de är missnöjda vänder de sig till den gamle välbekante dr Holtman vilket inte gör förhållandet mellan svärson och svärfar smidigare.

Så småningom blir nyhetens behag vardag och skärgårdsdoktorn rycker ut med sin båt på alla möjliga sorters uppdrag och smärre hjältedåd. Serien blev så populär att man länge talade om att göra en filmatisering men tyvärr blev planerna aldrig verklighet. Vem vet dock vad framtiden har att erbjuda och kanske dyker den gode doktorn upp i rutan igen någon gång.

mh-elegance-lite