Succé med Syrror

I den nya svenska serien “Syrror” från 2016 får man följa ett antal sjuksköterskors vardag på Stockholms södra sjukhus akutmottagning. De sympatiska men fundamentalt olika sjuksköterskorna Iris (Celie Sparre), Malin (Tanja Lorentzon), Carina (Jeanette Holmgren) och Julia (Marall Nasiri) har alla egna privata problem och demoner att ta itu med. Inte minst inleder flera av dem förhållanden med läkare på sjukhuset. Bengt Braskered spelar läkaren Jonas Hedqvist och Henrik Norlén spelar Max Hansen.

Serien har trots fina tittarsiffror fått ta mot en hel del kritik. Serien anklagas bland annat för att vara orealistisk och många har tagit illa vid sig av att läkare och sjuksköterskor har sex på arbetet. Dessutom ska serien också ha anmälts till granskningsnämnden för sexuella anspelningar under en intubering. Många har också ondgjort sig över den slarviga titeln på ett mycket seriöst yrke.

Kritiken till trots bjuder serien på ett spännande persongalleri och stundtals väldigt gripande patienthistorier. Syrrorna ordnar en sista minnesvärd Jul för en liten cancersjuk pojke vars mamma övergivit honom för att supa ner sig. Vidare spelar Alexander Ahlgren rollen som den stele och introverte doktor Erik Johansson. Jonas Malmsjö har fått äran att axla rollen som praktsvinet Paul Orre.

mh-elegance-lite