Svårlösta fall med Doktor House

I den underhållande sjukhusserien “House” får man möta den brittiske skådespelaren och musikern Hugh Laurie i rollen som dr Gregory House. House är något av ett antisocialt original som specialiserat sig inom diagnostisk medicin och tillsammans med sitt kunniga team löser han komplicerade mediciniska och svårlösta fall. Som chef över den diagnostiska avdelningen på Princeton-Plainsboro Teaching Hospital passar denna roll honom som hand i handske. Problemet är bara att han är en cynisk och arrogant misantrop som inte kan låta bli att utsätta andra människor för sin rättframma ironi och sina sarkastiska kommentarer.

Dr House är nämligen av den åsikten att patienter alltid ljuger eftersom de är subjektiva och därför bryr han sig inte om patienterna som inte intresserar honom ett dugg. Patienter tenderar nämligen att ge felaktig eller vilseledande information och därför litar han istället uteslutande på de medicinska bevisen.

House kommer dock undan med en hel del eftersom han är ett medicinskt geni och finns det en lösning på det givna problemet hittar han den. Han tycker dock inte om sociala sammanhang och håller sig mest för sig själv. House är helt ointresserad av sitt yttre och ser ganska slarvig ut. Dessutom är han nästan alltid sur och tjurig beroende på en blodpropp i benet som orsakar kronisk smärta. Han haltar därför runt med käpp och är gravt beroende av smärtstillande tabletter.

Serien sändes mellan 2004-2012 i 8 säsonger med 176 avsnitt.

Varje avsnitt kännetecknas av en spännande jakt på diagnos i ständig tävling mot klockan. Lisa Edelstein spelar Dr Lisa Cuddy i den svårspelade rollen som både chef, vän och kärleksintresse. House lyssnar dock sällan på någon annan än sig själv och arbetar alltid runt sin närmaste chefs direktiv.

mh-elegance-lite