Vilda västerns Doktor Quinn

Den amerikanska skådespelerskan Jane Seymor spelar rollen som Doktor Michaela Quinn i TV-serien “Dr. Quinn, Medicine Woman”. Serien sändes mellan åren 1993-1998 och är en gammal klassiker i genren sjukhusserier.

Handlingen utspelar sig i den lilla västernstaden Colorado Springs på 1860-talet. Den nyutexaminerade doktorn flyttar dit från Boston då hon har fått arbete som stadens nya läkare. Det visar sig dock ganska snart att staden väntat sig en dr Michael istället för Michaela och det blir svårt för Dr, Mike att finna sig tillrätta i den nya staden.

När väninnan Charlotte Cooper oväntat går bort får doktorn vårdnaden om hennes tre barn(Matthew, Brian och Colleen) vilket komplicerar tillvaron ytterligare på både gott och ont för den unga landsbygdsläkaren. Dr Quinn bygger dock upp sin praktik, utför operationer och är en synnerligen skicklig läkare. När hon träffar överlevaren Byron Sully (Joe Lando) inleds en spirande romans.

Serien är fullpackad med äventyr och såväl huskurer som läkarordinationer samsas i denna tidsenliga anda som präglas av småstadsskvaller och rädsla för allt som är nytt. Närvaron av cheyenneindianerna berikar den dramaturgiska effekten. TV-serien blev dessutom så populär att det även gjordes två fristående filmer om Doktor Michaela Quinn.

mh-elegance-lite