The Good Karma Hospital

Sjukhusserien “The Good Karma Hospital” är en brittisk TV-serie från 2017 om en ung läkare som beslutar sig för att hon behöver ny luft under vingarna efter ett havererat förhållande. När Ruby Walker (Amrita Acharia) råkar hitta en jobbannons på ett sjukhus i södra Indien bestämmer hon sig för att blunda och hoppa.

Ruby får anställning på The Good Karma Hospital som namnet till trots är ett överbelamrat sjukhus som saknar essentiella resurser och nödvändigheter. Skenet kan dock bedra och det är pengar som fattas snarare än engagemang. Sjukhuset styrs av en något egensinnig brittisk kvinna vid namn Dr Lydia Fonseca (Amanda Redman).

Dr Lydia visar sig dock ha hjärtat på rätta stället och hon styr det lilla sjukhuset med fast hand. Som nybakad doktor med drömmar om att verkligen göra skillnad befinner hon sig plötsligt i en fundamentalt annorlunda miljö än den hon är van vid. Sjukhuset liknar ingenting Ruby är van vid utan har karaktären av ett nedgånget hus. Själva miljön och klimatet är dessutom tropiskt och det tar på krafterna att finna sig tillrätta. Innan hon vet ordet av behandlar hon såväl lokalbefolkning som turister samt förlöser barn på löpande band.

mh-elegance-lite